Αγώνα μπάσκετ κυπέλλου έχει σήμερα το μενού και μάλιστα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του ΑΡΗ, ΠΑΟΚ. Ένα μεγάλο παιχνίδι, από δύο μεγάλους αντιπάλους, βγαλμένους από τα παλιά, τότε που το μπάσκετ το δίδασκε η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη σε όλη τη χώρα.
Ωραίοι καιροί που όλοι μας, και από τις δύο όχθες, συχνά σκεφτόμαστε και αναπολούμε. Άλλος νοσταλγικά με ευδαιμονία και άλλος με λαχτάρα και πολλά ερωτηματικά. Ο καθένας με τη δική του άποψη, τη δική του οπτική γωνιά, σκέφτεται και πράττει ανάλογα με τα όσα έχει ζήσει, τα όσα έχει βιώσει.
Άλλος να θυμάται το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας, τη γιγάντωση ενός ομαδικού αθλήματος και άλλος το φοβερό ανταγωνισμό και την συνεχόμενη πικρία της δεύτερης θέσης. Σε γενικές γραμμές όλοι έχουμε κάτι καλό να θυμόμαστε και να μας φτιάχνει το κέφι και τη διάθεση. Ανάλογα το βαθμό ωριμότητας και αυτογνωσίας που έχει ο καθένας.
Δυστυχώς επιτρέπουμε σε κάποιους που βγάζουν το ψωμί τους χτίζοντας την έχθρα ανάμεσα στις δύο αυτές όχθες, τύπων που λογαριάζουν το μεροκάματο τους ανάλογα με το τείχος διχόνοιας που θα καταφέρουν να υψώσουν ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους.
Αφορμή το σημερινό «σχόλιο» ενός τέτοιου ανθρώπου που προσπαθεί να προκαλέσει, να προπαγανδίσει, να εκνευρίσει τους υγιώς σκεπτόμενους και να φλομώσει στο ψέμα και στις «πληρωμένες» ιστορίες. Είτε για να βγάλει το μεροκάματο του, είτε απλά για να δώσει, με το δικό του το μυαλό, αξία στη μία η στην άλλη ομάδα.
Ο καθένας έχει την άποψη του και φυσικά όσο και αν δε μας αρέσουν τα λόγια κάποιου, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε την ελευθερία της άποψης αυτής. Μόνο που αυτή η άποψη δεν είναι άποψη σε καφενείο η σε πηγαδάκι σε κάποιο γήπεδο αλλά σχόλιο και άποψη ενός δημοσιογράφου σε ενημερωτική διαδικτυακή σελίδα.
Γιατί το να υπονοείς ότι η μεγάλη ομάδα μπάσκετ του Άρη, η ομάδα του 20ουαιώνα για την Ελλάδα, εμπλέκεται σε υποθέσεις ντόπινγκ και να εμπλέκεις την ιστορία μιας εθνικής ομάδας, παικτών που έκαναν το μεγάλο άλμα στο άθλημα για την ίδια τη χώρα τους, μόνο σαν βλασφημία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Βέβαια στην Ελλάδα ο καθένας έχει και μια άποψη και χωρίς στοιχεία και επιχειρήματα, να θέλει να την ακούνε και να τη δέχονται όλοι. Ανθρωπάκια γεμάτα κόμπλεξ και πικρία που μόνο υποβαθμίζοντας τα κεκτημένα του μεγάλου τους αντιπάλου, θωρούν ότι μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια.
Προφανώς για τον δημοσιογράφο, φημοσιογράφο, αυτό, ότι διακρίσεις πέτυχαν οι μεγάλοι αθλητές της Ελληνικής εθνικής ομάδας που φορούσαν τη φανέλα του Άρη, ήταν πέτσινες και στημένες. Όλες, χωρίς καμία εξαίρεση, εκτός και αν θέλει να μας πει ότι ο έλεγχος ντόπινγκ που μας γράφει στο σχόλιο του, είναι έτσι για την πλάκα του και το έγραψε για χιούμορ και καζούρα.
Σχόλια και παρατηρήσεις απλά δικές σας, το σημερινό αποτέλεσμα είναι παντελώς αδιάφορο και ασήμαντο, καθώς μπροστά στο προσωπικό κέρδος και όφελος, οι μύθοι και τα ιερά τέρατα αυτού του τόπου, πρέπει να θυσιαστούν κάπου εκεί στο Χολαργό.
Υ.Γ.1 Εδώ το σχόλιο της ντροπής.
Υ.Γ.2 Ας βγει το πουλέν του συντάκτη και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να επιβεβαιώσει η να διαψεύσει τα γραφόμενα αυτά.